zazeli12

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

 _________________________

Sadržaj materijala je isključiva odgovornost Općine Plaški

U sklopu provedbe projekta ZAŽELI, dana 21. svibnja 2019. godine u 10:00 h, u prostorijama kino dvorane u općini Plaški održano je predstavljanje projekta i značenja njegove provedbe na području Općine Plaški.

 

Načelnik Općine Plaški u uvodnom dijelu je pozdravio sve prisutne i obrazložio važnost ovog projekta kako za krajnje korisnike (briga o starijim i nemoćnim) tako i za teže zapošljive žene u našem kraju.

Projekt je financiran od strane EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 4.465.716,00 kn bespovratnih sredstava. Razdoblje provedbe projekta je 30 mjeseci, od toga 24 mjeseca za 25 zaposlenih žena i 125 korisnika na području općine Plaški.

Tijekom provedbe projekta, zaposlene žene će skrbiti o korisnicima kroz pomoć u kući, u održavanju higijene stambenog prostora, posredovanju pri ostvarivanju različitih prava, nabavci lijekova i namirnica, no od svega važnije, aktivno će doprinijeti njihovoj socijalnoj integraciji. 

Važno za napomenuti je da će i korisnici kroz svih 24 mjeseca biti opskrbljeni sa sredstvima za osobnu higijenu i higijenu stambenog prostora (u visini od 200,00 kn).

Također je nabavljeno 25 bicikala za zaposlene žene te je svakoj ženi dodijeljen bicikl na korištenje za vrijeme trajanja projekta kao prijevozno sredstvo do krajnjih korisnika. Za potrebe projekta nabavljeno je prijenosno računalo i printer. Sva nabavljena oprema je označena naljepnicom iz koje je vidljiv izvor financiranja.

Na kraju projektnog razdoblja predviđeno je obrazovanje zaposlenih žena u trajanju od 3 mjeseca, što je svakako od značaja za stvaranje osjećaja veće vrijednosti.

Partneri u projektu su HZZ PU Karlovac, CZSS Ogulin, Karlovačka županija, UOSIKAŽU. Prisutnima su podijeljeni promotivni materijali s grafičkom izradom projekta ZAŽELI.

Redovito informiranje javnosti o projektu „ZAŽELI – program zapošljavanja žena“ biti će vidljiv na službenoj stranici Općine Plaški www.plaski.hr .

 zazeligalerija 3

zazeligalerija 4

zazeligalerija 5

zazeligalerija 6

zazeligalerija 7

zazeligalerija 8

zazeligalerija 9

zazeligalerija 10

zazeligalerija 11

zazeligalerija 12

zazeligalerija 13