U petak 04. rujna 2020. godine, dodjelom Uvjerenja o osposobljenosti, uspješno je završen program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice za 15 zaposlenica.  Edukaciju je provodilo Pučko otvoreno učilište Ogulin, u sklopu projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena“, financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

uvjerenja00

edukacija zazeli (3)U ponedjeljak 13. srpnja 2020. godine, u općini Plaški započela je edukacija za 15 gerontodomaćica. Edukacija se provodi u sklopu projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena“, financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

terenskirad1Iza nas su četiri mjeseca provedbe projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena Općine Plaški koji ima za cilj pružanje pomoći starijem stanovništvu. Da podsjetimo: projekt je vrijedan 4.465.716,00 kn i financiran je 100% bespovratnim sredstvima EU. O skrbi 125 krajnjih korisnika brine 25 zaposlenih žena na razdoblje od 24 mjeseca te korisnici ostvaruju pravo na mjesečnu zalihu higijenskih paketa.
Kasandra Pešut, koordinatorica projekta Zaželi, napominje kako većina korisnika do sada nije imala sličan način pomoći te su radosno prihvatili ulogu koju im je ovaj projek dodijelio. Korisnici ističu da im je značajna pomoć u pospremanju domaćinstva ali još više u odlasku u grad radi plaćanja računa i obavljanja kupnje.

sastanak zazeli1

Dana 13.08.2019. u prostorijama UOSIKŽU u Karlovcu održan je sastanak sa članovima UOSIKŽU – jednim od partnera programa Zaželi kojeg provodi Općina Plaški. Sastanku su prisustvovali: Gordana Jurčević, Marica Poljančić, Marina Bunjevac i Milan Šupica. UOSIKŽU je nevladina, nestranačka, humanitarna, neprofitna organizacija slobodno i dobrovoljno udruženih fizičkih i pravnih osoba koja zagovara i promiče dobrobit i interese osoba sa invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, a djeluje na osnovi socijalnih i humanitarnih načela na području grada Karlovca i Karlovačke županije.